Pitkä ja mieliinpainuva purjehduskausi takana

Nenan kotiinpaluun jälkeen olimme vesillä mahdollisimman paljon. Arkisin minulla ja Eeva-Liisalla oli niin paljon töitä, että pääsimme vain muutamana iltana vesille. Osallistuimme lähinnä tiistaikilpailuihin.
Viikonloput vietimme vesillä. Röytässä käytiin kolme kertaa, Marjaniemessä kerran ja Varjakassa pari kertaa. Kävimme myös Hoikka-Hiukeessa poimimassa Tyrnejä. Maileja tuli loppukesän aikana 310 mpk.
Eniten opettelua on vaatinut rantautuminen. Hankalin tilanne oli Marjaniemessä, kun rantauduimme 10 m/s sivutuulessa. Onneksi Larivaaran Antti oli vastassa ja auttoi meidät laituriin.

Joona ja Johannan koirat kotiutuivat veneeseen heti. Lennillä on ollut hankalampaa nivelrikon vuoksi. Lennin kanssa joudumme purjehtimaan pienillä purjeilla, jotta vene on mahdollisimman pystyssä.

Opettelu Joonan kanssa vene-elämään Varjakassa ja Oulun edustalla viikonlopun ajan oli mieleenpainuvaa. Pääsimme veneilyn ohessa harrastamaan myös toista intohimoamme, marjastusta ja sienestämistä.
Hiukeissa poimimme tyrnejä ja Röytässä poimimme Jussin ja Sarin kanssa puolukoita sekä sienestimme.

Vene istui Reksan tekemään traileriin hienosti. Reksalta ja Jussilta sain hyvät neuvot veneen talvikuntoon laitossa. Lämmönvaihtimen nesteen pakkasenkestävyys on alle – 10 astetta, joten joudun joko tyhjentämään järjestelmän tai tekemään seoksen riittävän vahvaksi.
Pohjan myrkkymaalien poisto on aloitettu.

Talvella ohjelmassa on Suomen ja Ruotsin kielisten manuaalien teko ja uuden isopurjeen osto, mikäli kassatilanne sallii sen.

Olemme olleet todella tyytyväisiä veneeseen.

Sivuilla on ollut tähän mennessä 24.400 näyttökertaa, joten veneen tuonti Kroatiasta on kiinnostanut lukijoita.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti